Attila
Regisztrált felhasználó
Regisztráció: 2003-07-23
Lakcím:
Re: digi vagy analóg?
idézet: hifiklub írta
Szerintem csakis digitális, mivel már most ott tartok, hogy 1600 képkocka készült a kéthónapos HP735-ös gépemmel. Ez akárhogyan is számoljuk 66 tekercs 24 kockás film és ha ezt beszorozzuk az előhívás díjával valamint a képek árával, akkor már most behozta az árát a gépem! (86.000 Ft) Az 1600 kockából, kb 500 kép amit megtartottam, hiszen még a kisérletezési korszakban vagyok vele, s így abszolúte megérte a digi gép nekem.
Eddig minden kockát előhívtak a normál filmes fotolaborban, ha kellett, ha nem, s ettől most megkímélem magamat.
Üdv! Egy kezdő digifotós:
István
Persze attól függ ki miért fotózik, és ki mit ért fotózás alatt.
Szerintem nem feltétlenül az a lényeg, hogy nyomjuk a gombot mint süket a csöng?t (bocs a plasztikus hasonlatért), egy-egy kép megkomponálása, az ezzel járó dolgok miatt kétlem, hogy komolyan el lehet l?ni 1600 képet rövid id? alatt.
Felhívnám a figyelmet arra a hozzászólóra, aki az analóg és a digi világ közötti különbséget ecsetelte. Az ? véleményéhez csatlakozva annyit tennék még hozzá, hogy nemcsak a világ analóg, amiben élünk, hanem az összes érzékszervünk is. Magát ezt az analóg dolgot le lehet fordítani ugye a matematika nyelvére is (ha már bekavarunk a digitalizálással), vagyis analóg adatok esetén két bármely pont (adat) között tetsz?leges számú köztes pont (állapot) vehet? fel. Ezzel magyarázható az analóg és digi gépek képeinek nagyíthatósága közötti különbség.
Alapvet?en az a véleményem, hogy természetesen a felhasználó és a felhasználási terület dönti el, hogy milyen gépre van szükségünk, én a magam részér?l digitálisban egy kompakt gépet vennék, és egy analóg tükörreflexeset. Családi fotók készítésére, lefényképezni az öcsit a tortával, nem szívesen l?ném el a drága Fuji Velviát 
Elküldöm egy moderátornak | IP: Rejtett
|