Főoldal
Fooldal Impresszum Kapcsolat Térkép ZURIEL Kft
Beállítások | Regisztráció | Naptár | Tagok | GYIK | Keresés | Főoldal  
 FotóZóna.hu Fórum : Powered by vBulletin version 2.3.0 FotóZóna.hu Fórum > Általános fotós fórumok > A fotós is ember > Értékelések
  Előző Téma   Következő Téma
Szerző
Hozzászólás Új Téma indítása    Hozzászólás a témához
Attila
Regisztrált felhasználó

Regisztráció: 2003-07-23
Lakcím:

Értékelések

Érdekelne a véleményetek, hogy ki mi alapján, mennyire szubjektíven értékel.

Elküldöm egy moderátornak | IP: Rejtett

Old Post 2003-12-16 19:07
Attila nincs bejelentkezve Attila személyes adatai Személyes Üzenet küldése Attila részére Attila weboldala Attila hozzászólásai Add Attila to your buddy list Hozzászólás módosítása/törlése Válasz erre
vamosb
Adminisztrátor

Regisztráció: 2003-05-21
Lakcím: Budapest

Thumbs up

A téma érdekes, szerintem mindenkit foglalkoztat!
Én nagyon szubjektíven értékelek, és abszolút első ránézésre. (Ez azért van, mert nem értek a fotózáshoz )
Na és szigorúan figyelembe veszem a pontozó skála adta lehetőségeket, azaz nem adok feltétlenül 10 pontot egy képre, ha tetszik.
1-től 5-ig szerencsére mostanában nem kellett pontoznom.
A skála szerint a 6 pont már jó képet jelent, tehát ha én 6 vagy 7 pontot adok egy képre, akkor azzal azt akarom mondani, hogy a kép jó, jól sikerült, alapvetően nincs vele gond, csak valamilyen szempont szerint lehetett volna még jobb. Pl lehet (!), hogy jobban tetszene, ha más megvilágítással, más kivágással, stb. Azért fontos a lehet, mert igazából nem tudhatom, csak sejtem.
8-9 pont nálam azt jelenti, hogy a kép valamilyen szempontból érdekes, különleges, a maga kategóriájában egyedülálló, vagy a mondanivalója nagyon egyértelmű és érdekes. Technikailag persze 8-9 pontnál már nem lehet hiba!
10 pontot akkor adok, ha ránézek a képre, és nem jut eszembe semmi olyan, amit szerintem másképp kellett volna csinálni!

vamosb

Old Post 2003-12-17 08:05
vamosb nincs bejelentkezve vamosb személyes adatai Személyes Üzenet küldése vamosb részére E-mail küldése vamosb részére vamosb weboldala vamosb hozzászólásai Add vamosb to your buddy list Hozzászólás módosítása/törlése Válasz erre
Attila
Regisztrált felhasználó

Regisztráció: 2003-07-23
Lakcím:

Én hasonlóképpen gondolkozom, persze igyekszem "objektivitást" vinni az értékelésbe, tudva azt hogy ez nem lehetséges.
Szerintem a 9 pontig hasonlóan gondolkozunk, én 10 pontot arra a képre adok, ami azon kívül, hogy jó, szép, érdekes, ráadásul még megvan benne az a plusz valami. Ami vagy elgondolkodtat, vagy kivált belőlem valamit, vagy egyszerűen csak úgy gondolom, hogy van benne valami. Ezt elég nehéz precízen megfogalmazni, leginkább arról van szó, így lehet kifejezni, hogy megvan benne az a plusz.

Old Post 2003-12-17 08:17
Attila nincs bejelentkezve Attila személyes adatai Személyes Üzenet küldése Attila részére Attila weboldala Attila hozzászólásai Add Attila to your buddy list Hozzászólás módosítása/törlése Válasz erre
Aktuális időzóna: GMT. Pontos idő: 12:41. Új Téma indítása    Hozzászólás a témához
  Előző Téma   Következő Téma
Nyomtatóbarát verzió | Oldal elküldése e-mailben | Feliratkozás erre a Témára

Gyorsmenü:
Értékeld ezt a Témát:

Beállítások: